ויטמין שיא

 

אני קוראת לזה ‘תסמונת פרח לב הזהב’ , אדם מגיע לייעוץ תזונה, אנחנו עושים מיפוי ואיבחון ומגיעים לחוסרים הדורשים השלמה- בדיקות הדם מעידות על ספיגה לקויה של ויטמינים, נשירת שיער, מיגרנות תכופות, כאבי בטן יומיומיים-images3

אחרי שיחה ארוכה המסקנה מורכבת מכמה כיוונים- ברמה הנפשית, הפיזית והמנטלית. אבל במרשם אני כותבת לו בנוסף לתפריט החדש- “להקפיד על שני תפוזים ביום”. ויטמין C צועק את חסרונו על כל צעד ושעל. “מה את רצינית? שני תפוזים?! אין לך איזה צמח או טינקטורה, חליטה או זרעים שאני יכול לקחת?” אני ישר מזהה את תסמונת פרח לב הזהב, הנה עוד ילד שסבל בילדותו מהאגדה המתעתעת שהתרופה נמצא אי שם מעבר להרי החושך, שהתרופה דורשת מאמץ עילאי, גבורה, מסירות נפש או הוצאת כספים, ובעיקר- שאין שום סיכוי שהריפוי נמצא ממש כאן- בקערת הפירות ועל העצים.

“אתה יכול גם לקנות את התוסף שעולה 350 ₪, אבל האמת היא שפרופסור פואלינג שזכה פעמיים בפרס נובל לביוכימיה ממליץ לצרוך את הויטמין C  בגרמים ולא מילי גרמים- ואת זה תמצא במינון המדוייק רק בתפוזים. בנוסף אתה חייב את ויטמין P  שמגביר את הספיגה ומשפר את יעילות הויטמין C  בגוף.”

“אז אני צריך לקנות גם תוסף של ויטמין P?”

“רק אם אתה מתעקש” אני עונה לו- “כי ויטמין P נמצא בקליפה של התפוז- בלבן הזה, שכולם מתאמצים לזרוק…”imagesa

החיוך מגיע ואני שומעת את האסימון נופל- פרח לב הזהב יכול להשאר כאגדה אורבנית הרסנית- אבל הטבע מפנק אותנו במלוא הדרו-פשוטו כמשמעו- פירות ההדר הם דוגמא טובה בעיקר לאור גל ההיסטריה סביב שפעת החזירים או שפעת הארנבים- בכל דור ודור קמים עלינו להלחיצנו- והקב”ה מצילנו מידם. בפשטות, בקלות, בדיוק כמו שהבטיח לנו הרמב”ם- יהיו מזונותינו רפואותינו….

התפוז הוא תרופת-על חורפית, קפסולה המכילה סידן, אשלגן, מגנזיום, ברזל, זרחן, ונתרן. כמות מדוייקת של סוכר פירות שמתפרק מיד בלי להעלות את לחץ הדם או לתסוס במערכת העיכול.

התפוז הקלמנטינה ופירות ההדר מכילים מינונים מושלמים של ויטמיני B,A,C וכמובן C.

כשמו כן הוא ויטמין “השיא”- שומר על כלי הדם ומערכת הדם בגופנו, מונע נשירת שיער, הזדקנות מוקדמת, מחזק את המערכת החיסונית ובתוכה את השיניים, העצמות, השרירים ומערכת הנשימה והעיכול. וכמו שאר הפירות מי שברא את עולמו ידע בדיוק באיזה עונה נזדקק לכל אלו- בעונת ההפחדות, סליחה, התכוונתי בעונת החורף- בדיוק כשמקפידים להלחיץ אותנו יומם וליל מפני שפעות למיניהן ושולחים אותנו לחיסונים שלא נשמעו ולא נבראו שנה או שתיים אחורה.

אכילה יומיומית של פירות הדר מגוונים תהווה חיסון יומיומי מפני שפעות וירוסים ומחלות חורף נפוצות. החלק הלבן שבקליפה מכיל את הויטמין המשלים לויטמין C הלא הוא ויטמין P .

בנוסף בקליפות עצמן נמצא חומר נפלא הפועל כמשכח כאבים טבעי ומאזן למערכת העיכול- איך משתמשים בו? מתכון בהמשך…

מה שחשוב לזכור הוא שפירות העונה, הצמחים המקומיים ותבלינים יומיומיים הם החיסון האמיתי לגוף ולנפש שלנו- וכשמתחילים לעבוד איתם וליצור מערכת יחסים הרמונית יותר עם עצמנו ועם הבריאה המציאות נראית ידידותית יותר, אפשרית, ובעיקר מרפאה.

 

איך שומרים קליפות הדרים?

זה הזמן לאכול הרבה פירות הדר, לחתוך את הקליפות לקוביות קטנות ולייבש על שיפוד או רשת, כדי להכין חליטת שיכוח כאבים מאזנת.

ברגע שהקליפות התייבשו היטב אחסנו אותן בצנצנות זכוכית.

לשימוש:  בכל כוס תה הוסיפו קליפה או שניים לארומה חורפית אנטידכאונית, משכחת כאבים ומחזקת את מערכת העיכול.

 

  • שמן עיסוי חגיגי- תפוז וקינמון (מתוך הספר “רוקחות טבעית-מתכונים שימושיים לכל יום”/אסתר לחמן)
  • קחו צנצנת של 300 מ”ל ומלאו אותה בקליפות הדרים יבשות ו2 מקלות קינמון.
  • כסו את הרכיבים בשמן נשא כלשהו- שמן חמניות או שקדים מומלץ.
  • העמידו את הצנצנת ליד חלון מואר למשך שבועיים- הרכיבים הפעילים ימסו לתוך השמן ויהפכו אותו לריחני וטיפולי.
  • אחרי שבועיים ניתן לסנן את הקליפות ולהוסיף 10 טיפות שמן אתרי תפוז
  • 5 טיפות שמן אתרי אשכולית
  • ערבבו היטב והעבירו לבקבוק מתז נח לשימוש.
  • לשימוש: במשך החורף בשעות הערב לפני השינה עסו את בני המשפחה ותצללו לשנת לילה בריאה עמוקה ומתוקה.

 

 

כך או כך מומלץ בחורף לאכול כל יום 2-3 פירות הדר ולא להוריד את הקליפה הלבנה…אהבתם את המדור? שתפו הלאה לחברה טובה:)

אסתר לחמן- בעלת “ערוגות-קוסמטיקה אורגנית” ,מחברת הספר “רוקחות טבעית –מתכונים שימושיים לכל יום” (חדש!) לקורסים סדנאות ומוצרים כנסו:  www.habosem.com

 

תגובה אחת בנושא “ויטמין שיא”

סגור לתגובות.