רימון: הרבה יותר מסמל של שפע

יש משהו ברימון שתמיד מרגיש לנו קצת חגיגי.
אולי זו הדרך שבה הוא נפתח וחושף מאות גרגרים אדומים, אולי הצבע העמוק שלו, ואולי פשוט העובדה שהוא מגיע בדיוק בתקופה הזו של השנה, כשאנחנו עוצרות לרגע, מארחות, נפגשות ומאחלות לעצמנו שנה טובה.

מעבר להיותו אחד הסמלים היפים של ראש השנה, הרימון הוא גם פרי שכדאי לתת לו מקום בשגרה שלנו.
הרימון עשיר בנוגדי חמצון ובסיבים תזונתיים, ומכיל גם ויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C, ויטמין K ואשלגן. ומה שאנחנו אוהבות במיוחד הוא שלא צריך לעשות איתו שום דבר מתוחכם כדי ליהנות מכל הטוב הזה. פשוט לאכול אותו כמו שהוא.

וכאן יש לנו טיפ קטן: אם כבר בחרתן ברימון, העדיפו את הגרגרים עצמם על פני המיץ. בגרגרים נשארים גם הסיבים התזונתיים, שהם חלק חשוב מתזונה מאוזנת ותומכים גם בתחושת השובע וגם במערכת העיכול.

ואיך מכניסים אותו לשגרה בלי להפוך את המטבח לפרויקט?
אנחנו אוהבות לפזר כמה כפות של גרגרי רימון מעל סלט ירוק, להוסיף ליוגורט או לדייסה בבוקר, לשלב עם אורז או קינואה, ואפילו להוסיף לטחינה או לסלט עשבי תיבול. לפעמים כל מה שצריך כדי לאכול קצת יותר טוב הוא להוסיף משהו צבעוני לצלחת שכבר הכנו.

והאמת? יש משהו יפה ברימון שמזכיר לנו את זה.
הוא לא מנסה להיות מושלם. הוא פשוט פרי עונתי, טעים, יפהפה ומלא בגרגרים קטנים. וכל אחד מהם מוסיף קצת צבע, טעם ועוד משהו טוב לצלחת.

ואם כבר רימון, אז יש לנו מתכון קטן לשולחן החג
סלט פשוט, רענן וצבעוני שלא דורש כמעט הכנה, אבל לגמרי עושה את העבודה.

*סלט רימון, עשבי תיבול וטחינה*

*מה צריך?*
גרגרים מרימון אחד
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
חופן נענע קצוצה
2-3 כפות טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
כף שמן זית
מעט מלח

איך מכינים?
מערבבות בקערה את גרגרי הרימון עם עשבי התיבול. מוסיפות טחינה, לימון, שמן זית וקצת מלח, מערבבות בעדינות וטועמות. אם אוהבות, אפשר להוסיף גם שקדים או אגוזים קצוצים.

זה הכול.

סלט קטן שמכניס לשולחן קצת מהצבע, הרעננות והטעם של העונה
הוא מגיע אלינו פעם בשנה בשיא העונה, מזכיר לנו לעצור ולהתענג על הדברים הפשוטים.

שנה טובה, מתוקה, צבעונית ומלאה בדברים שעושים לנו טוב ❤️